Ελληνικά          English   
Αρχική Δωμάτια Τοποθεσία Φωτογραφίες Τιμές δωματίων 2022 Βιβλίο Επισκεπτών Επικοινωνία
Αη Γιάννης στο Καστρι
 
   Στάφυλος   
   Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου   
   Ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας   
   Λαογραφικό μουσείο   
   Οι πειρατικοί τάφοι στα Σεντούκια   
   Το Ενετικό Καστρο της Σκοπέλου   
   Αη Γιάννης στο Καστρι   
   Επισκοπή   
   Παναγία στον πύργο   

   35χλμ απο τη Σκόπελο και 8χλμ απο τη Γλώσσα ο δρόμος σας βγάζει στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη. Όταν φυσάει Βοριάς, το τοπίο αγριεύει πολύ, κι ας είναι ήμερο σ'ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι την ακρογιαλιά. Στο συγκεκριμένο εκκλησάκι τον Σεπτέμβριο του 2007 γυρίστηκαν αρκετά πλάνα από την γνωστή ταινία «Μamma Mia».

   Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου στη θάλασσα σε ύψος 100μ. Δεν υπάρχει κανένα αρχείο για το πότε χτίστηκε στην πραγματικότητα. Η Τοπική ιστορία λέει ότι ένας κάτοικος είδε μια λάμψη στην κορυφή του βράχου, ένα βράδυ. Στην αρχή δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό, αλλά στην συνέχεια άρχισε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές και το ίδιο βράδυ στο όνειρο του είδε μια γυναίκα που του είπε να πάει στην κορυφή του βράχου μαζί με άλλους κατοίκους και να ψάξουν για μια εικόνα που ήταν εκεί. Την επόμενη μέρα το σύνολο της κοινότητας του νησιού πήγε στην κορυφή του βράχου και βρήκαν την εικόνα. Μόλις βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Ιωάννη μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό εκκλησάκι. Την επόμενη μέρα οι κάτοικοι ανακάλυψαν ότι η εικόνα δεν ήταν στην εκκλησία, αλλά εκεί που αρχικά είχε βρεθεί. Έτσι αποφάσισαν να χτίσουν ένα εκκλησάκι στην περιοχή για να στεγαστεί η εικόνα, γιατί πίστευαν ότι ο άγιος θέλησε να είναι εκεί. Υπάρχουν 200 σκαλοπάτια στο βράχο που οδηγούν στο εκκλησάκι.

Ειδικές προσφορές! H Σκόπελος Επικοινωνία

Επωφεληθείτε των προσφορών του «Άρτεμις» και κάντε τις διακοπές σας καλύτερες και πιο άνετες.

   H Σκόπελος, πρωταγωνίστρια στο σύμπλεγμα των Σποράδων, ονομάστηκε (από τον Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής) ως το "Πράσινο και Μπλε Νησί". Ένας φυσικός παράδεισος με το πράσινο των πεύκων και του πυκνού δάσους να αναμειγνύεται με το βαθύ μπλε της θάλασσας και του ουρανού.

Κυρία Μάχη Ψάρρη
Στάφυλος - Σκόπελος Μαγνησίας 

ΤΚ 37003
Τηλέφωνα: 24240 22702
Φαξ: 24240 23092
Κινητό: 6945441961, 6976306208
Τηλέφωνο το χειμώνα: 210 9419201
E-mail:
artemis.skopelos@yahoo.gr

 

περισσότερα > περισσότερα >  
© 2011 Skopelos Artemis - ΜΗΤΕ 0726K133K0321700 | Όροι χρήσης | Photos by Vangelis Beltzenitis | Design by ORGIN STUDIOS FOLLOW US: